Karton kutu yapımı

     

    Karton kutu hemen her endüstriyel ürün üretimi sırasında ürünlerin ambalajlanması için kullanılır. Karton kutu belli ağırlığa kadar olan ürünleri paketlemek, satışları artırmak için çok muhtelif biçim ve tasarımlarla üretilir. Karton kutu üretimi harika renkli baskıları pırıltılı yaldız kullanımı laminasyon çeşitliliği Uv baskılar kullanılabilmesi emboss veya demboss yapılabilmesiyle ürün satışlarına ve imajına müthiş bir katkı yapıyor. Karton kutu üretimi sırasında bu kadar fazla çeşitte kağıt ve süsleyici efektlerin kullanılması karton kutuyu ürün paketlemede tartışmasız ve rakipsiz en üst noktaya taşıyor. Karton kutu çeşitleri çok fazla olması itibarıyla ürün paketlemesinde en rahat ve en kolay paketleme aracı olarak göze batıyor. Karton kutu farklı ebat ve kalitedeki ürünleri bir arada paketleyebilmek için de bizlere sınırsız bir model ve çeşit yelpazesi sunuyor.

    Karton Kutu çeşitleri nelerdir?

    K

    arton kutu kozmetikten, kişisel bakım ürünlerine parfüm kutusundan krem kutusuna makine yedek parçalarından hassas paketlenecek ürünlere kadar birçok alanda kullanılır. Karton kutu. Kozmetik kutuları. Yedek parça kutuları. Takı Kutusu. Hediye Kutusu. Çorap Kutusu. Fast Food Kutusu. T shirt kutusu. Gömlek Kutusu. Tatlı Kutusu. Pasta Kutuları. İlaç Kutuları. Çay Paketleri. Kargo Kutusu. E Ticaret Kutusu. Hamburger Kutusu. Sandviç Kutusu. Kurabiye Kutusu. Makaron Kutusu. Saç Boya Kutuları. Güzellik Kutuları. Kişisel Bakım Ürün Kutuları. Gıda kutuları.

    Karton kutu üretimi nasıl yapılır?

    Karton Kutu üretimi en başta karton kutunun özellikleri ölçüsü, yapışma ve kilitlenme biçimlerine karar verdikten sonra çizdiğimiz bir bıçak izi ile başlıyoruz. Bu bıçak izi karton kutunun nerelerden kesilip nerelerden yapıştırılacağı ve kırımların nerelerden yapılacağını gösteren bir çizimdir ve bu çizime uyarak karton kutu tasarımını yapmamız gerekir. Karton kutu tasarımı yapmaya başladığımızda baskı biçimini ve renkleri fotoğrafları yerleştirmemiz gerekiyor. Karton kutu için gerekli tasarım çalışmasını yaptıktan sonra basım biçimde CMYK ve Pantone olarak kullandığımız renkler dışında karton kutu basımında uygulayacağımız Lokal Lak Uv lak emboss (gofre kabartma) veya Demboss (çökertme) işleri için gerekli alanları belirliyoruz. Karton Kutu baskısında eğer kullanacaksak Sıcak Yaldız baskı (varak yaldız) kullanacağımız alanları da belirliyoruz. Bazı karton kutular askıya asılabilir olmalıdır eğer böyle bir askılı karton kutu tasarımı yapacaksak muhakkak bu konuda karton kutu bıçak izimizi bu yönteme göre çiziyor veya düzenliyoruz, karton kutuların bazıları kutu kapak, bazı karton kutular ise ilaç kutusu gibi açılır kapanır tüm bu özelliklere dikkat ederek karton kutu tasarımını bitiriyoruz.

    Karton kutu tipleri ve çeşitleri hangi biçimlerde kapanır ve açılır?

    Karton kutu üretimi paketlemede kullandığınız ürüne göre farklı biçimlerde olabilir. Karton kutu çeşitleri inde aşağıda sıraladığımız tipler ve benzere çeşitleri vardır.

    Başlıca karton kutu çeşitleri;

    Dip kilitli karton kutu. İlaç kutusu biçiminde karton kutu. Kibrit kutusu biçiminde karton kutu. Üstten kapaklı karton kutu. Kutu ve kapak biçiminde karton kutu.

    Farklı biçimlerde karton kutu üretimleri ve örnekleri için web sayfamızı inceleyebilirsiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    × Markanız için doğru yerdesiniz!